Dec 16, 2011

Once Upon a Time..

Once upon a time..*silent laugh* ada 3 sekawan ini..si lawyer,si cikgu dan si doktor..durang ni kawan baik..kalau balik rumah pun selalu sama2..

Kisahnya bermula begini..pada satu malam...3 sekawan ni balik lewat...durang punya rumah di tingkat 60..


Pada malam itu diurang amat susah hati sebab pak guard bilang durang punya lift malam tu rusak...
So untuk kasi hilang penat jalan naik tangga durang berbincang la kan.. jadi begini lah lebih kurang dialog dia.. 

Lawyer: Apa macam kita mo naik ni..rumah kita tingkat 60.. pingsan lah kita ni.. penat baitu kerja tadi siang...

Doktor: Jangan ko risau bah.. mari kita cerita-cerita lucu sambil naik tangga..

Cikgu: Aiyak.. mana bulih geng.. kalau cerita lucu.. nanti baru tingkat satu.. kepenatan sudah kita ketawa.. nda bulih tu, nda bulih.

Lawyer: Jadi macam mana lah ni.. 

Cikgu: Bah... sa ada satu idea. apa kata kalau kita cerita2 sedih.. kalau cerita sedih mesti kita cepat sampai tu..

(durang 3 urang pun setuju cerita sedih..padahal masih lagi durang di ground floor ni)

Lawyer: Jadi sa mula la ah..begini bah..waktu sa kecil dulu kan.. bapak sa meninggal kan..
sa saturang saja pi sikul.. huhuhu..sudahlah sa miskin, mo kena rajin belajar..lepas tu sa kena kerja jadi kuli2 kaling lagi.. sedih oo..

(si cikgu & si doktor nangis sudah..inda tahan durang dengar ni cerita)

Cikgu: Bro, sudah lah tu.. tingkat 40 sudah kita ni huhu..

Doktor: Wahh.. butul bah cakap ko..inda sedar tingkat 40 sudah...betul2 inda rasa ni..bah kalau begitu sa mula la ah..cerita sa lagi sedih oo..

Masa sa kecik kan...mama sa meninggal.. tinggal sama  atuk. sa dipukul...makcik sa bagus tapi kalau dia kesian atau tulung sa kan, dia sendiri pun kena pukul sama atuk sa..bengis oo atuk sa.. sebab itu sa mo jadi doktor sebab kalau makcik sa sakit kena pukul.. sa bulih ubat dia.. huhuhu

(si lawyer sama si cikgu pun sedih)

Lawyer: Ish sedih bah cerita ko ni..*sob-sob*.. jangan la ko sambung..tingkat 55 sudah kita ni.. biar si cikgu kasi habis cerita.. inda sanggup sa dengar ko punya cerita..

Jalan punya jalan..
Si lawyer sama si doktor kasi 'push' itu cikgu supaya cerita sedih..
Sampai di tingkat 59 baru dia start buka cerita..

Cikgu : Sia punya cerita lagi sedih..mesti kamurang menangis darah ni kalau dengar..

Doktor & Lawyer : Kenapa geng?

Cikgu : Kunci rumah kita tertinggal dalam kereta.........




the end..


editted by me
credit + original: en kacang (SabahForum)

11 comments:

DoRa Priscilla said...

hahaha.. tu cikgu la kena turun p ambi

Aemy Shamy said...

hahaha gila la! 5 tingkat pun sy x tahan oh ni lg 60..mmg bikin panas la tu klu mau turun lg balik ambil kunci...pindah rumah trus ni..haha :p

Yen said...

Dora & Aemy: ya..itu la kan..haha.BTW, jeles oh sy tgk pic kamurang gathering..so sad i can't join y'all.:(

de engineur said...

Alalala, bukan lagi kin sedih dgr cerita cikgu tu. Kin MARAH tuh.

Adeh, punya lah kan.

Miz CanisTaL said...

paling sandi tu cerita ci cigu.. hahaha

beaty said...

nah tu la sapa suru durang kasi lupa kunci lagi kan

Kay Masingan said...

eh serius, saya kesian pula sama ni cerita..betul2 saya x sangka akhirnya begitu..adehhh...punya penat tu, turun n naik lagi balik..sandi o..

Yen said...

de engineur: sandi kan..haha!

miz canistal: confirm nangis darah ni..haha!

beaty: kesian jg bah kan beaty,,hehe!

kay: ya, salah surang kena berkorban la p turun ambil..kakaka.

fazrulnoor said...

pandai kau tukar ini cerita ben

Yvonne Iman Felicianus said...

hahahah paling sedih yg melamppau2!hahahhaha

Yen said...

yvonne: hehehe..jangan ko sedih sampai nangis suda la vonne..hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...