Nov 8, 2011

Breaking Bad

Hello there, lama pula tidak update blog ni kan. Yalor, FYI kan last week kami ada audit bah, and for the last 2 weeks we've been prepared untuk menghadap audit ni. Nah, kamurang tau juga kan macam mana sibuk kalau ada audit ni. Biasa la, time mau audit baru la semua pun mau buat..itu la ..ini la..haiihh bikin penat badan saja.

Okay.. hari ni saya bukan mau cerita pasal audit, saya mau buat review la kunun2 ni..review tv series yang saya tengah siok layan sekarang.

Tada~..ini la dia..


Ok, saya mau cerita pasal tv series Breaking Bad ni. Cerita dia ni tentang seorang cikgu kimia yang genius (school teacher). Kehidupan seharian dia boleh diikatakan agak normal, sehinggalah satu hari segala-galanya berubah apabila dia disahkan menghidapi kanser paru2. Setelah dia sedar dia tidak akan hidup lama dia mengambil keputusan untuk buat apa sahaja supaya anak dan bini dia dapat 'survive' dari segi kewangan dimasa ketiadaannya nanti. So, berbekalkan pengetahuan yang dia ada, dia bertekad untuk producing and selling methamphetamine (syabu/batu/ice) with his former student.

Well, quite interesting isn't it? Hehe..saya pun baru juga browse wiki tentang drama ni..tv series ni banyak kena puji oleh movie critics walaupun plot cerita yang agak controversial..hehe.
 
Despite all that, tv series ni dapat menang banyak award and nominations..rasanya cerita ni tidak akan dia tayangkan di tv malaysia sebab cerita@isu dia agak sentitif (drug), lagipun malaysia kan agak conservative sikit kalau benda2 gini ni - that goes without saying. But that's only assumption i guess, we still don't know for sure.

Well, honestly la kan, for me it's not a big deal really, kalau saya berada dalam situasi yang sama maybe saya pun mo try juga buat gini..-if only i got the courage.. :p.. (hehe..u see what i mean? that's my point here, such influence is not good for people u know). Bah cemana, berminat? apa tunggu lagi..pi la donlot! hehe.




source: wikipedia & google image

12 comments:

raihan said...

because of that u have religion dear =)

dyanared said...

ya mesti enda kena tayang di msia kalo begini.sensitip btul.buang bayi tada filem kna buat tp tatap jg buang.

Azeanthy Paiman said...

waaa..so talented la dear..i wish the best for you ya..=)

Daniel Chiam said...

Oh macam best pula... biasanya selalu nampak movie cikgu jadi bagus la... inspiring la... maybe this is the darker side of reality :D

Mau try tingu la kalau ada masa :D

Yen said...

raihan: yup..that's rite :)

dyanared: hehe!that's a different story..but u can say something like that.

azeanthy: talented?? me or him? :)

daniel: yup!i know rite.. ko try tingu dlu..siok oo.

Daniel Chiam said...

Hehe sudah sememangnya sa akan tingu :P time cuti nanti!! haha

Va Va Voom said...

Mau try dl lah ne...mcm best juga cerita dia ne.btw thanks for sharing darl.

beaty said...

erm sa inda pernah tingu ni..hermm bh nanti sa try cari2 la kunun

Wency Elizabeth said...

ndak paya la tayang di masia ni..download ja...agree w/ dyana.. tp rasanya di msia ja kli yg byk kes buang bayi.. I wonder y

Yen said...

daniel: haha! nice bro.

vavavoom: no biggie babe! try it n u'll love it.:)

beaty: siok ni beaty..no lovey dovey though.

wen: that's da thing..try dlu tgk 1-2 episode..kalau kes bayi tu, susa mo ckp..i think, negara maju aka america pun byk kes gini but not a mainstream news anymore, in the past,yes but rite now not anymore..media got lease interest to report thing like that..how should i put it..that's a phase that negara membangun macam malaysia@other asian country akan hadapi sblum jadi negara maju..
another factor is that our people still hold the conservative thingking..hem, well u know what mean..(blaming da child n everything) :(

Aki said...

why does I feel your commentator think that U r a girl?? ha ha ha..

Yen said...

aki: iya meh?? hahaha..let em' be..hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...