Jul 28, 2011

Bapak's New Gadget

Hari selasa baru-baru ni my bapak ada call, dia bilang mau "Samsung Galaxy Tab". So, kemarin saya pigi la cari di Midvalley, puas saya survey harga dan pakej. Semua harga dalam range RM 1599-RM 1450 (mahal juga ni barang). Dia ada dua jenis WiFi + 3G dan WiFi only. Ada jual yang Original set dan ada yang jual AP set. Tempat paling murah adalah di depan Carrefour Mid, kedai c eric (kawan saya pernah beli HP dengan dia, so kenal la sikit-sikit). Saya pun tanya dia:



Me: Taiko sini ada jual Galaxy Tab ka?

Eric: Ada maa..tapi mau order la..saya sini kedai tak ada stock.

Me: Oo..berapa harga?

Eric: U mau AP set ka Ori set? Kalau AP set RM 1450.. Ori set RM 1550.

Me: Kalau order berapa lama sampai?

Eric: Petang lo..sikijap ah..saya call dulu, mau check, ada stock ka tidak.

(Dia pun sibuk la call..cakap cina)

Eric: Ada tinggal satu saja oo..kalau mau cepat..kalau tidak "Hai hai, Bye Bye" (Lawak juga c eric ni)

Me: Kejap ah eric..saya contact saya punya bapak dulu.

(Mesej bapak..and then dia reply "Wokei dookei")

Eric: So, apa cerr??

Me: Boleh la eric..saya angkat yang Ori punya. Bila boleh sampai ni?

Eric: Oh oraite! Petang u datang sini la, jam 5 macam tu.

Me: Ala, kasi cepat sikit la..saya jam 4.30 suda mau balik kerja oo.

Eric: Ok ok..i try suruh tu orang hantar laju sikit la, suruh dia bawak macam itu 'crazy frog'.

Me: Haha..yala eric. ini contact number, nanti u call saya ah.

Eric: Buli bah kalau kau!


Selepas itu, ngam-ngam jam 4 dia call. Then saya pun pegi la ambil.

Ini la barang dia tu, lebih kurang macam Ipad.









Ok la, that's all. Bai! :D


16 comments:

~KLaRaPaRiS~ said...

I want HTC flyer >.<

Yen said...

mahal oo..suda tingu ari tu..RM 2k++..

virgo19 said...

murah la tu...sni kk mc around rm2k+- oo....

Chii said...

minta ba satu...

Kay Masingan said...

rindunya jalan2 kat midvalley....

Yen said...

virgo19: Waahh..really?? punya mahal.

Chii: minta with my bapak la..hehe. :p

Yen said...

Kay: bila mau dtg..opis sa d midvly ni kay.hehe.

Aki said...

bukan jadi milik ko ka ni trus Bosku?? haha..

Yen said...

aiki: nda mo Tab..sa mo SII.

Aemy Shamy said...

Ui kira murah ohh tu...
Lawa lah..boleh la ni pinjam2 nnt :p ahhaha..

Yen said...

Aemy: Buli ba kalau ko aemy..:)

fazrulnoor said...

boleh kah kalau kau

suzie shazana said...

bila mau kasi tgk...kt jiran sebelah ko ni..dpt pgg jd la...he..he...

Yen said...

fazrul: stress keja ka ben..rilek la..haha.

suzie: cian ko suzie..haha..p la beli..haha.

beaty said...

wah siok..buli main game puas2

Yen said...

beaty: hehe..my bapak bosan suda g.tab ni..dia pigi beli ipad 2 pla..haihh..bikin penat sya sja beli.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...