Sep 21, 2011

Zippy Ziggy!

Hi! Hi!

G'day everyone!

Kamurang mau tau..kelmarin saya terjumpa dan terbaca satu komik@manwha yang sangat2 best (well..for me la). I found this manga extremely hilarious and i just can't stop laughing my ass off! Macam urg gila ni ketawa saturang di rumah..hahaha..setiap beberapa page ada seja adegan yg buat saya ketawa.

Komik dia ni sangat lawak, cute, menarik n lukisan dia pun lawa(k). Btw, komik ni adalah korean manwha..bukan manga ahh..manwha (padahal maksud dia sama seja pun)..hehe.

Tajuk komik dia ialah Zippy Ziggy, plot cerita dia bukan saja menarik & lucu, ia juga tidak membosankan..kamu bayangkan seja la macam mana saya bulih baca komik ni dari balik kerja jam 6.00 ptg - 1.30 pagi..gila kan..haha..

Ya..addictive level komik ni memang tinggi..jadi untuk sepa2 yang banyak kerja di rumah. buat la kerja dulu..takut nanti kamu "stuck" pla depan pc@laptop baca manwha ni..Em, kira lama juga la saya tida baca komik yang best macam begini..bah, tida payah panjang cerita, kamu baca la sinopsis dia ni..


Reputation is everything in a world of icons and popularity contests. So why not score some points here and there by being the nice guy? This is the way Shinghi Ghang legitimizes the fake personality he has everyone believing. Armed with his above average looks and a (completely false) angel-like personality, he has every girl in school head over heels, and all the guys looking to him for guidance. With the exception of having a screwed up cross-dressing devil for a dad, Shinghi's life is absolute perfection (*cough* of lies) until one day, Sung-Hae transfers to his school.
While being a complete martial artist freak, she also likes to fib just a little in front of those who know her.... you know, like acting like she's just a scared little girl who'd play with kittens rather than break brick walls with her head~! After all, how can anything go wrong when you're as cute as Sung-Hae?
Fate has brought these two masters of lies together and the two must battle it out to see who will be crowned the undefeated heavy-weight champion of fakeness!





Wokey! bagi sesiapa yang mau try baca boleh la baca secara online di mangareaders.net ^_^

That's all! Thx for reading :)

6 comments:

Aki said...

mesti buduh ni kan??

Yen said...

siok ni busku..sa mmg rekemen 100%.

Chii said...

dulu sy sgt gila komik. kreko wajib beli tiap2 bulan. tp skrg nda suda. mgkn suda tua..hehe...

Yen said...

chii: ya chii, me too..dulu mmg pengumpul komik tegar, tp skrg sa bca online seja.hehe.

p/s: napa nda dpt suda buka blog ko?ko tukar url?

lilies.john said...

dulu sy try bacak d manga reader tp mata sy x buli tahan nampak hitam putih jak owh.. panjang bah.... gosh!!!! mo 200 episode!!

Yen said...

lilie: hitam putih pun at least ada pic dia bha..klu novel mcmana?? manga apa ko baca? 200ep still acceptable lagi tu...hihi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...