Sep 5, 2011

Jalan jalan cari mamam!

hoho..holo everybody,

did u guys miss me? haha. :p lama pla tida update blog kan..i'm at my home town rite now..wait for it...Taaaawwaau..haha!

Saya rasa sangat seronok n busy sampai tiada masa langsung mau update blog, lagipun di sini internet connection sgt lembab so malas la saya mau update blog..hehe. sejak beberapa hari di sini saya asyik makan seja..gumuk suda nie..hehehe.

Kalau kamu nie jenis suka jalan2 cari makan..tawau is the best place for ya..Tawau is truly food heaven..semua makanan d sini sedap2 n murah..especially seafood!! (at least 30% cheaper than kk)..ceh, sempat lagi promote home town sendiri ni..haha.bah, kamu mau tau apa yang saya mkn..tgk picture ni..



This is the place, Kam Ling Fresh Seafood

Baru seja sampai nie


Pekerja dia suda start busy


Masih awal baini, belum ramai orang


1st main dish: Ikan merah masak tauchung


Ready to be 'mamam'


2nd main dish: Butter Prawn...yummy!!


5 star!!


3rd lauk: Sotong crispy
p/s: belum sempat snap pic, sotong suda kena curi 2 ekor..hehe.

Sayur paku masak belacan, tida order byk pun sebab my other siblings tida suka mkn sayur


Siput tarik (cecah dengan lada+halia+cuka??)


Potage du jour: Crab corn soup


my favourite soup ever!

After that, a few days later kami pegi makan di indo cafe pla..my new favourite place to lepaking..the food sgt-sgt marvelous..hoho!


Ini la tempat dia


The owner (maybe??)


Menu


Menu list


Banana Cheese Fritters (Pisang goreng cheese)


Nyummm..


close-up!

Mango sago..super delicious!


Mango sago anyone?! hehe.


Kicap made in tawau!


Nasi goreng butter prawn (highly recommended)


Teh C Special 
(gambar tersesat dari kedai kopi yuan yuan..hehe)



Haha..so mcm mn? ada suda sepa2 yang keluar liur? sorry guys!..hahaha..
ok la, thats all..see ya!

21 comments:

Chii said...

yours truly agree with tawau as food heaven. lots of varieties and cheap. one of favs = sup tulang maskur!

Aki said...

wahh.. bila ko balik bosku?? hahaha..

raihan said...

sedap

nowriz said...

haha.. ko ni bikin lapar eh.. nasi goreng butter prawn juga yang macam sadap tauk...

chegu carol said...

makanan kampung halaman juga lah yang terbaek!

Anastasha said...

mana mee tauhu? aku mo mee tauhu.. wuuuwuu kmpunan ba tutup ja hri tu..

fazrulnoor said...

tawau x best..banting best hahahah

Yen said...

chii: sup tulang maskur? d mana tu chii?

aki: bole ka klu nda mo blk..hehe!

rehe: sangattt!

nowriz: yup! probably the best nasi grg i ever tasted!hehe!

chegu: i totally agree with u carol, kg halaman ko mana?

anastasha: belum sempat pigi lagi ne..nti la.hehe.

rul: sakit baitu kena banting..haha!

lilies.john said...

lain kali bawa2 la bah org klu mo p mkn..
cheee... ha ha ha..
happy holiday!!!

echaRierie said...

atukui ~
mknn habis..
sedap2 lg tue..tp seafood..adeiii..hihi..
bha, mau tgk c yen.. hehehe

Yen said...

lilie: itu la ko lilie..sepa suru ko study jauh..hehe.klu ko sini kompom sa bawa ko 2. :D

echaa: sangatt! hoho..ko ada allergy meh?? hehe..bek la..nti sa kc sisip2 la muka dlm blog ni.hehe.but not rite now :p.

beaty said...

sekali ko balik aktif pas cuti kan ko trus kasi pos pasal makana..deii sia lapar terus ni..sa mau tu ikan,...mcm sedap bh ni tau..deii

wah ada teh c lagi kegemaran sia ni..

AnnieMing said...

Astaga sudah la saya kelaparan balik. Haha.. Actually baru makan but kalau urang berbadan dua ni special case sikit ;-p

Sa paling minat la tu butter prawn! Nanti sa pigi cari tu..

misya mialen said...

naaa kan yen.terliur sdh ni nmpk tu makanan2...gila eh.. ^_^..ko rindu2an la tu nnti kan makanan tu bila sdh balik;D

~KLaRaPaRiS~ said...

aduh, butter prawn tu bah...
semua nampak sedap! Next time! =D

Aemy Shamy said...

sy baru ja makan, yen..skrg sy lapar balik....your fault! ko mesti belanja sy makan..hahaha :p jk!

Wency Jelson said...

sa pn kalu blk kg, mmg tdk ingt mau online suda..hmmmm..btw, satu hr nanti sa akn pg tawau.. sa dgr sedap-sedap ba makanan dsana..mesti dicuba tu tau..

Armstrong said...

LOL kalo makan besar, butter prawn macam wajib ni. Sia suka ba tu butter dia hahaa. And tu soup pun antara yang wajib tu :) Adui adui, belum breakfast lagi sia ni.

Wa indo cafe. Apa maksud dia tu, owner dia indon? Hehee.

And wow, Tawau ada kicap dia sendiri ka :D

I can see that you had a great time back at hometown. Itu belum lagi campur yang jalan-jalan kan hehee.

Yen said...

beaty: itu la beaty..nda puas mkn ni..sedap btul..fav ko pla 2 teh special..sa pun suka mnum ni,rasa dia mcm cendol ckit n tida berapa manis.. ^_^

annie: tida apa tu..hehe..expectant mother mmg luar besa ckit selera dia kan..coz mkn utk 2 org.:)

misya: opppsss..lap2 ckit air liur tu misya..hehehe,.ya bah misya..skg blk kl ni trus t'ingat2 mknan hometown ni.

dora: andu bah..sia2 pun..jangan tgu next time, p cari cpt..nti kempunan..hehehe.

aemy: aiyak..my fault? hehe..sia2 pun aemy..teda masalah baitu demi kwn2 (kunun)..haha! :p

wency: ya ya..mmg gitu bah kan,klu sampai suda hometown trus lupa semua ni..apa lg klu jrg2 blk..hehe.

arms: yup! same here! smenanjung mahal btul butter prawn ni, pastu ckit ja nie..
indo cafe,owner dia chinese n wife dia tator@toraja klu tida silap la..nama tu, mebi sbb mknan dia ala2 indonesian cuisine gitu..

Kay Masingan said...

oh banyaknya makanan.......!!!!

Yen said...

kay:ko mau? heehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...