Jul 7, 2011

Apa yang membuatkan lelaki itu sexy?

Howdy!!

Entri kali ini saya mau cerita pasal perempuan..eh,lelaki..eh perempuan eh, ahh..mana-mana la..yang penting apa yang gals selalu tengok la di tubuh seorang lelaki...
Untuk menjawab persoalan tersebut..(skema pla ayat) kita kena lihat dia jenis perempuan yang macam mana..perempuan ni ada banyak jenis dan kategori. Aha, kenapa perlu tengok kategori?
Ok begini, perempuan ni ada macam-macam jenis dan lain-lain taste, dan perangai..So, it's not fair la kan kalau mau bilang semua perempuan ni sama.

Baik la, di sini saya akan buat list la supaya kamurang senang paham.

Wanita jenis 1 - Punggung (Dalam bahasa sabah pantat..hehe)
Saya boleh cakap ramai perempuan jatuh pada kategori ini. Hampir-hampir 50%..mereka ni memang suka tengok lelaki yang montok. Kalau kamu tanya kenapa? Saya pun tidak tau..tapi saya bulih buat ramalan mebi bagi durang ni, lelaki montok ni nampak mantops. Sama juga la bagi lelaki kan..suka tengok perempuan yg montok (dan terus dalam hati bilang "Oh, dangg!". Haha).


Wanita jenis 2 - Lengan
Bagi mereka ini lengan menampakkan otot kelelakian dan nampak maskulin. Perempuan jenis ini pada pandangan saya adalah jenis yang good girl dan agak pemalu sikit orangnya, mereka ini jenis yang suka curi-curi pandang pada seorang lelaki..hehehe. Ntah la, ini cuma andaian sebab saya pernah ada kenalan yang pergi ke kelas kuliah semata mata untuk tengok lecturer yang suka gulung lengan baju sewaktu mengajar (nampak lengan). Hehe..



Wanita jenis 3 - Senyuman
Ada sesetengah perempuan suka melihat senyuman seorang lelaki. Senyuman yang macam mana? bukan senyum kambing, atau senyuman sementara (c aki tau ni) haha..tapi senyuman manis seorang lelaki (ini gayboy pun tergoda ni). Apa lagi sekiranya lelaki tu good looking atau macho, tambah la dia terpikat. Wanita jenis ini biasanya suka tengok ceta korea yang sweet-sweet la kunun.haha..(pandai2 ja ko yen)


Wanita jenis 4 - Dada / belakang bidang
Wanita jenis ni biasanya suka pada lelaki yang lebih matang dan tidak terlalu 'cute' atau urang puti bilang pretty boy. Durang ni suka tengok dada/belakang lelaki yang bidang ni disebabkan dada/ belakang ni melambangkan tahap manliness atau kejantanan dan kematangan seseorang lelaki tu. Well, you know what they say..Sexy is Back..hehe!



Wanita jenis 5 - mata
"olih kerana mata, yang memmm punyai kuasa..ohh aku terguda, aku terguda terkaciwa" ..You see! Sampai ada lagu lagi tu, kuasa mata ni sememangnya tidak dapat dinafikan lagi. Ia melambangkan keikhlasan dan kejujuran seseorang. Mata juga bulih buat sepa-sepa pun terpikat, tapi bukan la mata-mata yang gatal..itu lain suda tu..haha. Kalau kamu banyak dengar lagu-lagu pun memang banyak cerita tentang mata ni..tidak kira la lagu orang putih ka, lagu melayu ka, india ka, cina ka, dusun ka, bajau ka, om ka..Semua pun banyak sentuh tentang mata.. So the bottom line is mata adalah secret weapon yang paling bahaya sekali yang ada di badan manusia. Oh hell yeah "Weapon of mass destruction" hahaha.



Hehehe..macam mana? ngam ka tida ngam..hehe. ba, that's all folks!

20 comments:

Aki said...

mangsa copy paste la ko ni bosku.. ^_^.v..

Anne Nurain said...

aku suka tgk mata orang tu time dia senyum..
hehehe...
ada ka jgk ppuan yg suka tgk bntot llaki? ngeee... geli aku tgk pic tu..
hohooho..

p/s: aki, apa tu senyuman smntara??

Yen said...

hahaha..ba,truskan..ngam ni utk sharing.

Yen said...

anne: ada bha..byk..hehe.mebi ko bukan kategori itu laitu.

qaseh johanna said...

aku sokong bontot..bontot!hahaha

Chii said...

saya jenis ke-4: suka tengok belakang :))

hehe...seksi ba..apa lg klu blakang c beau. cair ai cair~

Yen said...

Qaseh : haha..ko mmg..bootylicious kan.

Chii: sexy back ka chii. btw, beau tu sepa?bf? :p

nadyazgal said...

haahaha.. aku pun sukak. haha lucu2 jga post mu ni yen..

Yen said...

nadya: haha..ko pikir cincai nong!

miss raihan said...

seksi@seksa la~agagagaga!

Yen said...

raihan: ko kategori mana konon nie?

echaRierie said...

suka tgk mata sm senyuman..ei manis gia..wakakakaka..

Yen said...

echa: wah..klu gabungan tu mmg bulih bikin perempuan cair tu..haha

Anastasha said...

mata! mcm zac efron... ahhaha

Aemy Shamy said...

dulu2 sy suka tgk rambut lelaki yg smart2 terutama spiky..skrg sy tgk biceps bf sy yg ada muscle..haha :p sot!

Yen said...

anas: macam zac efron kunun..pdahal mcm justin bibir...hahah.

Aemy: ohhh ya pla kan..lupa mau masuk rambut..patut la rasa nda lengkap ni..mcm ada yg tinggal..pdahal mmg suda rancang mo kc masuk tu..hehe..tida apa la..next time

ABU said...

bagus tau entry ni hahahaha

Yen said...

ABU: tq bos..percubaan seja baini..sila bagi tunjuk ajar..hehe.

nadyazgal said...

hahah.. cincai2 punnn.. aku sokong! :P

Yen said...

nadyaz: aku pun mo sokong, tp nti nampak pelik pla ni..huahaha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...