Aug 7, 2011

Macam di KK

A very catchy song performed by Janrywine J Lusin. Ayat "Macam di KK" ini agak famous bagi penduduk Sabah, lebih-lebih lagi bagi urang muda, kurang lebih macam "Buli bah kalau kau" & "Aramai tii" juga la. Ayat ini biasa di gunakan untuk menunjukkan suatu keadaan / suasana / tempat yang happening, canggih, cantik, dan macam macam kegunaan lagi la (versatile). Penulis lirik lagu ni sememangnya bijak kerana menggunakan ayat tempatan untuk menarik minat pendengar muda di Sabah dan seterusnya dijadikan sebagai tajuk lagu..huiiihh macam d KK oo.. ~ Hahaha! Enjoy!!



11 comments:

Aemy Shamy said...

ni barulah namanya true Sabahan! hehe..best best! ^^

Va Va Voom said...

Nice oh kan..proud to be a sabahan.

beaty said...

sabahan go sabahan go..sia suka....mcm sa mau menari ni dengar..

wah

Yen said...

Aemy: yup! let us support local artiste :D

Va Va Voom: Yess...me too!! :D

Beaty: catchy owh kan lagu dia..bikin mau lumpat2 ne..hehehe.

nowriz said...

sy belum pernah dengar lagi ni lagu.. hihi.. mo cari di you tube la.. bagus ni.. semangat jiwa bangsa ;)

Yen said...

nowriz: belum lagi ada official v.clip dia ni nowriz..bru jg launching ni album dia.

echaRierie said...

bha..bgs ni share2..sa jrg dgr lagu sbhn.
bha..mcm d KK kita..haha..
siuk ~

Azeanthy Paiman said...

hari tu pnah nmpk dia buat video clip,dia mmg talented..=)

Yen said...

echa: hehe..yalor, ko d kl kan echa..so no wonder la ko jarang2 dgr lagu sabahan. :D

azeanthy: ooh ya? ko ada nampak dia buat v.clip? bah, nda lama lagi ada la v.clip dia tu kan..hehe. mesti top lagu dia nanti ni macam "tanak kampung".

Mohd Nor Hafiz bin Abdullah said...

lagu2 Sabah mimang smart..!apalg lagu mcm di KK ni..t'ingat zaman kanak2 dlu slalu pkai ayat "macam di KK" ni..haha

Yen said...

hafiz: ya btul tu..support our local artiste! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...