Aug 16, 2011

Saya Seorang Superman!!

Orait guys!

Demi menyambut cabaran c aki.. saya pun memberanikan diri menyertai segmen beliau..walaupun sebenarnya sia tida tau mau tulis apa..hemm! Let see..~



Saya seorang Superman kerana...

1. Saya seorang yang kuat tidur (sebab suka berjaga malam): Jenayah banyak berlaku pada waktu malam pla kan..That's why la..hehehe.

2. Saya seorang yang kurang emosi@sensitive berbanding org lain: Superhero tida bulih telampau layan perasaan..mesti jiwa kental!

3. Berjaya turunkan berat badan dari 72 kg - 57kg: Superman mesti mau kekal sihat n slim..manada superman gundut!

4. Tidak tahan makanan@minuman manis: Jaga kesihatan..nanti kena putung kaki! tida mau la jadi superhero timpang!

5. Saya seorang yang penyabar, susah mau marah: Abis, teruk la kalau superman panas baran! Semua pun kana ampas!

6. Saya suka makan kuih pisang@pisang goreng dgn nasi: Superhero mmg agak lain seleranya berbanding org lain.

7. Saya mampu buat sit-up 100 kali dan push-up 60 kali : Astaga! superman kan! kamurang ni..

8. Saya pandai buat roti a.k.a Bun : Sekadar hobi ;)

9. Saya pandai masak telur, sardin n megi yang sedap. hehe.: Ini superman single (n ready 2 mingle)!

10. Saya boleh hidup walaupun dibuang ke mana saja. (very independent): Well..tida perlu di terang lagi..

11. Rajin download movie tapi tidak tengok pun: Perlu ckp juga ka...sa teda masa mau tinguu!!

12. Suka exercise jalan2 round midvalley dari hujung ke hujung (waktu lunch hour): Emmm...macam teda kaitan saja ni kan..haha!

13. Suka hepi-hepi dan hepi hour..hehehe: Superman juga manusia biasa :p

14. Awet muda (serius ni..org cakap..hahaha!): Man of steel kan :D

15. Tidak suka berpandangan negatif terhadap orang lain..(klu dia negatif kita cari benda yg positif): Ciri2 yang perlu ada dalam diri seorang superhero..sentiasa memaafkan org lain :D

16. Seorang yang realistik, berfikiran logik dan terbuka serta boleh terima pandangan org lain: Sama juga macam di atas (no.15) :p

17. Tidak suka org yang berlagak@pendengki@busuk hati: Ini la masalah harian superhero macam saya..semua urg jeles n masing2 mau tunjuk hebat! ahaha!

18. Open minded..sukakan sesuatu yang lain: Emm..macam teda kaitan seja ni.

19. Seorang yang agak lalai n cuai: Superhero tidak terkecuali.

20. Seorang yang perfectionist: Kadang2 seja..me also a human being!

21. Tidak suka menyibuk hal orang: Biar la durang sana, as long durang nda buat jenayah..hehe!

22. Tidak suka mengumpat + gossiping: Tiada dalam sejarah superhero suka bergossip ah!

24. Agak blur dan tidak tau how to express feeling: Biasa laini..superhero mesti conceal his/her feeling..kalau tidak nanti rahsia pecah..hehhee

25. I Love Nature: Suka tgk National Geography and all superhero cintakan keamanan & alam sekitar :p

26. Benci cerita politik: Malas sia mau komen ni barang tau..kin panas! huh!

27. Kurang mengikuti perkembangan semasa: Superhero mana main tgk berita..itu superhero kelas kambing@cabuk..me pakai 6 sense sja! hehe!

28. Saya berjalan selaju Superman: Saya perasan saya ni berjalan laju sbb kalau jalan dgn my friend@family@somebody mesti saya la yang paling depan..haha!

29. Saya seorang yang cool n steady: Superhero mesti la cool n steady! mana bulih kalam kabut!

30. Saya pakai glasses macam Superman : But sadly sia rabun betul ni bukan pura-pura macam superman. :(

Ehh..panjang pula! hahaha..
Lepas tu macam lari topic suda ni..aiyaa..biar la kan aki..heeeehee!

That's all! Bai! :D


15 comments:

Aki said...

Thanks join Bosku!! ^_^.v.. Ko jugalah paling manang.. Peserta lelaki pertama,peserta paling mengarut.. kau saja semua.. Hahaha..

Azeanthy Paiman said...

waa..bkan calang2 kuasa nya ni..haha...

anyway gud luck yen..=)

Aemy Shamy said...

betul ckp aki, ko lah paling manang! haha...whoaa sit up 100x..??? that's cool! haha... ^^

nowriz said...

hahaha.. yang no 12 tu.. exercise a.k.a menyukat bangunan ba tu...

fazrulnoor said...

ini semua mengaruttttt..hahahahah

beaty said...

manang la ko ni yen..wah meang truly supermen ni..heheh

Yen said...

Everyone: oo tenkiu tenkiu!!!haha! terima kasih atas sokongan anda..kita semua pemanang tiada pengalah!

lilies.john said...

yen:banyak owh.. tp 1 jak menarik perhatian sy.. yg nombor 11.. mari bagi sy smua tu movie yg ko donlod.. sy tolong tgok utk ko.. nanti sy kasi cerita jak sama ko di.. ehehehe..

nadyazgal said...

hahah.. ko bukan jiwa kental.. ko hati keringgg... :PP

virgo19 said...

ba minta la movie mu tu...aku tau ko nda tgk jua kn...superman kn bek...so downlod la lg...nti sy pla yg tgk...:D

Yen said...

lilie: ahaha! gini byk superpower, bab muvie sja ynag menarik perhatian ko? haihh..bkin penat saja sa tulis..ba, bwk cni h.disk ko nti sia kc masuk movie.hehe.

nadyaz: mana sama tu..hati kering tu macam teda perasaan langsung pla..ko ni..haha!

virgo19: haiya..ini satu amoi pun sama oh mcm lilie..hehe.bah2..bwk cni h.disk cepat..hehe.

fazrulnoor said...

terlampau kau ben

Yen said...

fazben: sabar benn..ahaha.

chegu carol said...

wah kau lah juga hero sia yang truly, madly, deeply... sehmen!

Yen said...

chegu carol: hehehehe..ni macam menguluk2 sja ni. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...