Aug 18, 2011

Who's that person? Conan? TET! Wrong!

Haluuu everybody..

Did u ever wondering who's that person (anime) on my header??

If u say Conan, you're terribly wrong. Sebenarnya dia seorang watak utama dalam komik/anime "The World Only God Knows" atau dalam bahasa jipun  Kami Nomi zo Shiru Sekai!

 Also known as the Capturing God

Komik ini menceritakan tentang Keima Katsuragi (main protagonist) yang juga dikenali sebagai "The God of Conquest" kerana kehebatannya dan menjadi lagenda di kalangan gamers sebab dia mampu "menakluki" setiap perempuan dalam mana-mana game Dating Sim.

Tetapi in normal life dia bukan la sepa2 pun. Dia hanya dikenali sebagai "Otomegane" yang bermaksud "Gloomy geek with glasses"

Keima Katsuragi

Pada mulanya, Keima dapat satu e-mail dan offer dia untuk "memikat gadis". Dia pun ingat itu cuma jemputan untuk main game so dia pun accept la invitation tu. Then ngam2 seja dia accept, tiba2 muncul la seorang/seekor demon from hell yang bernama Elsie.


Elsie the Demon

Elsie pun minta pertolongan c Keima ni untuk tangkap runaway spirit yang bersembunyi di dalam hati gadis-gadis. Dan salah satu cara untuk menangkap runaway spirit ni adalah dengan membuat gadis-gadis ni jatuh cinta dengan dia. Tetapi ini bukan la suatu perkara mudah bagi Keima kerana dia langsung teda pengalaman bercinta apalagi buat perempuan lain jatuh cinta and he's also tida berminat dengan real life girls. Keima juga tida buli tarik diri sebab dia suda sign agreement/kontrak, dan sekiranya dia langgar perjanjian kepala dia akan di putung!


Haha! So, how is it? menarik kan plot cerita dia. Bah tunggu apa lagi! Mari kita baca sama2 di sini ataupun streaming di sini











12 comments:

♡ a-Me ♡ said...

Xda tau ni anime. Sa cuma tau One Piece seja sbab itu ja anime yang sa pi layan tapi xda pandai la ada ending. Xda tau bila mau habis tu crita.. Hihihi..

nowriz said...

oooo... makcik ingat tu twins detective conan.. :p

tidak sanggup mo baca.. takut ter-addict! hihi..

sebab sy minat juga baca2 or tengok anime ni..

kalu sudah terbaca & ter-kenan pula di hati sy.. sy mesti baca sampai habis..

kalau inda.. pandai terbawa dalam mimpi..

hahaha

misya mialen said...

comel betul ba si elsie tu..huhu

Yen said...

a-Me: emm..sia kurang bah layan main stream comic such as naruto, bleach, one piece..tp klu ko mau tingu anime dia ko streaming seja la (ada link sia bg tu) :)

nowriz: ko try dlu baca..siok ni.ko tida akan menyesal..sia jamin..hehe :D

misya: sangat...!! haha!

Aemy Shamy said...

ya la sy sangka si Kudo yg Conan tu..ehhe....ohhh ni pula, gloomy geek with glasses..cool! hehe..tp x prnah tgk la crita ni..even naruto & one piece pun x minat :p ehhehe...

Armstrong said...

I guess I shouldn't ask you if you like Anime? Hahaa. I've never heard of the anime before.

Yen said...

aemy: siok ni aemy..funny story+cute character..hehehe.

arm: actly lama suda sa tida layan anime ni..but i highly recommend u this anime@manga! once u read it, i can guaranty u will not regret it!

ABU said...

oh ingatkan conan.. silap la aku paleknya..hehehe

chegu carol said...

Jadi 'player' la kunu si Keima tu kan :D

echaRierie said...

owh..peminat anime la si yen ni..
sy pernah tgk pic2 tue tp nda tau..haha..
nda mnt kn ? hahaha..malunya..kekeke

Yen said...

ABU: haha tida apa..ramai jg org salah.

Chegu: ya..player la kunun..but he's still benci real life gals.haha!sot kan.

echa: minat ckit2 sja echa, bkn hardcore pun.

miss raihan said...

tak kesah..nak ckp conan jugak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...